сряда, 23 март 2011 г.

ЛЮБИМАТА ПЕСЕН НА БОЙКО - "КАРТОШКА, КАРТОШКА"



Бойко Борисов е романтик! Мислите отново го отнесоха в далечни страни, в екзотични култути, или с други думи казано – премиерът се заби чак в Латинска Америка, в родината на картофите!
Бойко Борисов е „наш човек”, т.е. човек любящ и земен, чиято първа грижа обезателно се заключава в изхранването на сънародниците с вкусни кореноплодни под формата на пюренце или  френч фрайс, в манджица или запечени във фурна.  

Хубаво направихме, че си избрахме за премиер такъв поливалентен хуманоид – от една страна е исполин на философията и ораторското майсторство, а от друга умее да копае картофи и да се самозадоволява с тях. И понеже премиерът е не само блестящ земеделец, пожарникар, главен- секретар-на-нищо-не-вършеща-полиция, каратист-сумист, охранител, бияч на непълнолетни, възродител от Възродителния процес, строител на магистрали и АЕЦ-ове, копач на метро и т.н.,  но и няма равен на себе си дори и в цирковия жанр, препоръчвам му горещо да боядиса едно картофче в червено и да си го тури на носа – така ще се заеме и фукцията на първи клоун на републиката, която той от дълго време вече си е отредил с неспиращия поток от весели скечове, радващи малки и големи в страната на безгрижните политици и вечния преход от нищото към нищото.

Да ви е сладък поредният компир-политик!

(Малък бонус към духовитата ми презентация : Песента „Картошка, картошка” из незабравимо тъпия филм „Завтрак на траве”, както и едноименната картина на Едуар Мане, върху която можете да забележите как група благодарни граждани се готвят да закусват с интелектуалния продукт на премиера.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако искате да споделите мнение с мен, можете да ми пишете на адрес shpountz (а) абв.бг

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.