сряда, 7 септември 2011 г.

Отбор мухльовци



Гледам българския национален отбор по футбол и си казвам, че по-прекрасен пример за мухльовщина едва ли би могъл да се намери. Нищо и половина! Абе абсолютни мухльовци!
Първо трябва все пак да уточним какво точно трябва да се разбира под употребения по-горе термин „мухльо”. Мухльото е некадърник с претенции. Нещо като Симеон Дърти-Мъдридеца или Сергей Станишев. В сегашното правителство тоже можете да откриете купища подобни мухльовци, но в момента не съм тръгнал да се заяждам с тях, та затова отправям само традиционната плювка към комунягите и изкуфялото мадридско старче и продължавам с подхванатата тема за футболните мухльовци.

И тъй, футболните мухльовци са пример за житейски и професионален успех, а техни последователи са всички жители на милата ни България, желаещи да станат богати без същевременно да се напинят много-много. Защото футболистите ни са именно това – банда нескопосници, получаващи главозамайващи заплати. Проблемът разбира се не се състои в заплатите, ами в некадърността, защото се предполага, че на тези хора им се плаща заплата, за да вършат някаква работа, а не да за се напиват насам-натам из кръчми, да карат „бързи коли” и да спят с елитни проститутки. Само че мухльовците не искат да работят. И не искат да играят футбол. Тяхната цел е да се набутат в националния отбор, за да могат след това да разправят из кръчмите, че играят в националния отбор.Иначе хич не им дреме за нищо.

И не си мислете, че един немец може да докара дисциплина и да превъзпита мухльовците, наследили няколко поколения мухъл и мухлясали до връхчетата на ушите си.  Един немец отбор не прави! И се възползвам да отбележа, че немците са пример за анти-мухльовщина, защото дори и да не ги бива, все пак се стараят. 

А българските футболисти как са според вас? Не са ли банда некадърници и простаци с претенции? Защо, ще попитате, обиждаш ти така хората на „простак”? Ам’чи Ицето Стоичков също ли е мухльо според теб? Не, Ицето Стоичков не е мухльо, макар че ако глупостта можеше да лети, той щеше да пикира като МИГ 27. Ицето Стоичков беше талант и си даваше много зор да играе, вкарваше голове и радваше феновете въпреки отделните щуротии, които така или иначе му прощавахме на драго сърце след всеки забучен гол. Защото не е срамно човек да се радва на майсторството на футболния виртуоз и да се идентифицира с него. Докато с мухльо не само е срамно, но и си е направо тъпо да се отъждествяваш. На кого от търпящите погром след погром мухльовци искате да приличате? Да, хич не ни трябват тези мрънкала, тези пъчещи се, епилиращи се, напиващи се, оправдаващи се и излагащи се непрестанно темерути, които освен че не умеят да играят сносен футбол, срещат и небивали затруднения при изразяването на мислите си... Доколкото въобще имат зачатък на мисъл в удряния хиляди пъти кълбовиден израстък, служещ им за черепна кутия. 

И понеже никой вече не иска да гледа самодоволните мутри на нашите мухльовци, затова българският футбол постепенно зачезва, а хората се интересуват само от чуждите шампионати и се идентифицират с чужди отбори вместо със своите собствени. Поради същата логика в продължение на половин век България се делеше на Левски и ЦСКА. Сега вече ЦСКА и Левски са на нивото на аматьорските отбори от Обединеното кралство, а българските запалянковци викат за Ман Юн, Ливърпул и Челси. 

Изводът какъв е? Ами от толкова много мухъл на човек може единствено да му стане лошо и да се отврати, да се ядоса и да им тегли една майна на всички ритнитопковци барабар с националния отбор. А на европейските и световни първенства ще викам за комшийските отбори или за африканските такива -  Кот д’Ивоар например много ме кефят. Защото ивоарците поне са момчета на място и тичат колкото могат. Или с други думи казано, искам да се оприличавам на момчета с тестиси в гащите, а не с нашите мухлясали шунди!
Чао и сбогом, национални мухльовци!
...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако искате да споделите мнение с мен, можете да ми пишете на адрес shpountz (а) абв.бг

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.