петък, 24 декември 2010 г.

ВЕСЕЛА КРОКОЛЕДА!!!



Драги съотечественици, благодаря за вниманието, което ми оказвате на мен, вашия предан алигатор, по повод светлия ми празник Кроколеда!

Дълги векове християните празнуваха на този ден рождеството на един несполучил в кариерата си на спасител млад мъж - някой си Джизъс от Назарет.  Не знам дали сте чували за него - бил син на дърводелеца Йосиф и жена му Мария, по-известна с многозначителния прякор "Дева"... Та, скоро след като Мария забременяла, се разнесъл слух, че бащата всъщност не бил Йосиф, поради което Джизъс много страдал през цялото си детство, бродил като хипи из пустинята, събирал се с подобни нему бродяги  и явно са попрекалявали с разни наркотични субстанции, защото на Джизъс често му се привиждали разни тарикатски неща, въобразявал си, че ходи по вода, че размножава риби и т.н. Накрая обаче Джизъс свършил земния си път забучен като някоя пеперуда в националния природо-научен музей.

Каква е връзката между Коледа и Джизъс, ще попитате вие и с право ще се зачудите, защото доколкото ми е известно учените и другите хабилитирани лица не разполагат с акт за раждане на гореупометатото израилтянско лице, на който ясно да пише кога и къде е роден. Значи датата е избрана с чисто пропагандна цел - от този ден денят се уголемява, т.е. Исус е символ на завръщащата се светлина. Хубаво, обаче в наше време си имаме електричество, така че светлина не ни трябва, ами добри поводи за празници. И затова хората постепенно заместиха Исус и принадлежащата му символика с по-забавен и доходоносен персонаж - дядо Коледа (а понякога и дядо Мраз според случая и електората). Та, дядо Коледа е сериозен бизнесмен, продаващ на благосъстоятелни родители чудесни китайски стоки за децата им, като в същото време ги задължава да лъжат за произхода на подаръците - уж са произведени от джуджета... А всъщност джуджетата са сладурести дечица от бедните страни, които изработват чевръсто с малките си ръчички чудни играчки срещу скромно заплатка от няколко евро на месец. Това пък позволява на дядо Коледа да си пълни джоба и да ходи с дългокраката си асистентка Снежанка на околосветски пътешествия с яхта.

И така Исус изчезва в аналите на историята. Вчера например хвърлих око на една детска книжка за Коледа - в нея не намерих нито Младенеца, нито Богородица, нито ясли, нито Влъхви-млъхви... Или с други думи казано, децата барабар с родителите в наши дни се интересуват само от кльопачката и подаръците. И затова празникът е крокодилски, защото устата на алигатора е голяма и успешно ще се справи с коледната трапеза без да му стане лошо от плюскане.
Браво, граждани, еволюирайте все така към крокодилската челюст и бездънния тумбак, превръщайте се във фабрика за екскременти и не се замисляйте за моралната страна на празника, защото това само ще ви скапе апетита.
Весели празници!

сряда, 1 декември 2010 г.

КАК СЕ КУПУВА ФИЛМ ПОД НАТИСК... ТЕЖЪК НАТИСК...

Голямо натискане трябва да е паднало, за да пробутат неизвестен български филм на италианската държавна телевизия РАИ за цял милион евро... Натискали са се като бесни! А от снимката заключавам, че главата на Вежди пак е била най-отдолу и се е поумачкала...

Абе, ние толкоз ли не можем да станем известни с нещо различно от идиотщина?!

ФАЛШИВИ ДИПЛОМИ ВМЕСТО ЕПИТАФ ЗА ЕДНА ФАЛШИВА ДЪРЖАВА


Диагноза - МИТОМАНИЯ...
За хората, при които лъжата се е превърнала в патология, казваме, че са митомани, т.е. обичат да съчиняват измишльотини и да ни манипулират. И тези хора така се увъртат в лъжите си, че започват не само да си вярват, но и да дават препоръки на останалите как да вършат работите, които съществуват единствено в болното въображение на митоманите.

За жалост в българското общество митоманията се е превърнала в норма на поведение. Най-доходната професия разбира се е митоманията - не изисква нито грам инвестиция в образование и труд, поради което възвръщаемостта е повече от задоволителна. Това са го разбрали преди всички нашите родни политици - всеки се набутва там, за където няма нито грам ценз, обаче кой ти гледа ценза? Нормално ли е да си вземем за премиер дементен дедо от Мадрид без висше образование? Нормално е! Нормално ли е президентът да е ченге? Нормално е, я! (На такъв юнак незабавно трябва да му се даде пушка за архари!) А премиер без трудов стаж можем ли да си изберем? Можем, и още как - ей го де е Серьожката-Стоножката! А няма ли начин да сложим и някоя по-така униформена професия в премиерския стол? Защо не? Ето ви огнеборец!

И изведнъж се явявава някаква митоманка, чиито методи са просто отчайващо аматьорски - вади, моля ви се, диплома! Ама на кой му пука за диплома бе, мило момиче!? Ти да не мислиш, че парламентът, правителството и прочие институционалности бъкат от дипломирани мозъци с очила? Напротив! Самият факт, че Калина Илиева вади диплома (фалшива или не) е достатъчно съмнителен, за да й се бие дузпата и да й се каже с натъртен по премиерски акцент и лека чупка в ханша "Кво се прайш на мноо учена ма?! Аре чупката!"
И момичето си тръгва с бременния тумбак и въображаемия канцер в мозъка (де да знай човек, може пък митоман Бойко да го е измислил тоя...), и всички й се подиграват на митоманията, и соченето с пръст е единствен лек за един патологичен лъжец, който по никакъв начин не може да се сравнява с професионалните такива...

Така е то, на краставичар краставици тръгнала да продава...