сряда, 1 декември 2010 г.

ФАЛШИВИ ДИПЛОМИ ВМЕСТО ЕПИТАФ ЗА ЕДНА ФАЛШИВА ДЪРЖАВА


Диагноза - МИТОМАНИЯ...
За хората, при които лъжата се е превърнала в патология, казваме, че са митомани, т.е. обичат да съчиняват измишльотини и да ни манипулират. И тези хора така се увъртат в лъжите си, че започват не само да си вярват, но и да дават препоръки на останалите как да вършат работите, които съществуват единствено в болното въображение на митоманите.

За жалост в българското общество митоманията се е превърнала в норма на поведение. Най-доходната професия разбира се е митоманията - не изисква нито грам инвестиция в образование и труд, поради което възвръщаемостта е повече от задоволителна. Това са го разбрали преди всички нашите родни политици - всеки се набутва там, за където няма нито грам ценз, обаче кой ти гледа ценза? Нормално ли е да си вземем за премиер дементен дедо от Мадрид без висше образование? Нормално е! Нормално ли е президентът да е ченге? Нормално е, я! (На такъв юнак незабавно трябва да му се даде пушка за архари!) А премиер без трудов стаж можем ли да си изберем? Можем, и още как - ей го де е Серьожката-Стоножката! А няма ли начин да сложим и някоя по-така униформена професия в премиерския стол? Защо не? Ето ви огнеборец!

И изведнъж се явявава някаква митоманка, чиито методи са просто отчайващо аматьорски - вади, моля ви се, диплома! Ама на кой му пука за диплома бе, мило момиче!? Ти да не мислиш, че парламентът, правителството и прочие институционалности бъкат от дипломирани мозъци с очила? Напротив! Самият факт, че Калина Илиева вади диплома (фалшива или не) е достатъчно съмнителен, за да й се бие дузпата и да й се каже с натъртен по премиерски акцент и лека чупка в ханша "Кво се прайш на мноо учена ма?! Аре чупката!"
И момичето си тръгва с бременния тумбак и въображаемия канцер в мозъка (де да знай човек, може пък митоман Бойко да го е измислил тоя...), и всички й се подиграват на митоманията, и соченето с пръст е единствен лек за един патологичен лъжец, който по никакъв начин не може да се сравнява с професионалните такива...

Така е то, на краставичар краставици тръгнала да продава...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако искате да споделите мнение с мен, можете да ми пишете на адрес shpountz (а) абв.бг

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.